Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse
Foto: Aina Hole

Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse

Har du laget en eplekake opp ned? Kanskje ikke, men denne må du prøve i porsjonsstørrelser. Følg oppskriften og de kommer opp i rett stilling.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).
  3. Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.
  4. Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.
  5. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.
  6. Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
  7. Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
  8. Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
  9. Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.

Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.

Tips:
Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin.

Eplekake smaker alltid godt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her