Visp sammen egg og vann.
Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i.
Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
Legg på revet ost og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.
Flå eventuelt tomaten (legg den i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i iskaldt vann.)
Del tomaten, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær agurken i terninger. Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker og pepper.
Ha i den hakkede basilikumen.
Server omeletten med tomatsalsa. Dryss flaksalt over før servering.
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig