Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel
Foto: Tom Haga

Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel

Denne retten er kanskje eksklusiv, men du verden så god. Den er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Olivenoljeposjert ørret:
ørret
salt
olivenolje
Potetkrem:
600 g mandelpoteter (rå vekt)
60 g smør
5 dl fløte
2 dl kyllingkraft
salt og nykvernet sort pepper
Trøffelskum:
melk
trøffel
carrogen
sitronsaft
salt
Garnering:
kjørvel
skiver av trøffel

Fremgangsmåte

  1. Olivenoljeposjert ørret:
  2. Ørret fileteres. Legg ørret i saltlake (1 dl salt og en liter vann) i ca 15 minutter. Ta fisken opp og legg den i olivenolje og posjer fisken ved 45 grader i ca 20 minutter.
  3. Potetkrem:
  4. Poteter skrelles og kokes møre i vann, tilsett potetene i en blender sammen med fløte, smør, spinat og litt kyllingkraft, smak til med salt.
  5. Trøffelskum:
  6. Kok opp melk sammen med trøffel, smak til med sitronsaft og salt, siles og skummes opp, tilsett carrogen og legg skummet på fisken.

Garneres med kjørvel og skivet trøffel.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her