Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel
Foto: Tom Haga

Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel

Denne retten er kanskje eksklusiv, men du verden så god. Den er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Olivenoljeposjert ørret:
ørret
salt
olivenolje
Potetkrem:
600 g mandelpoteter (rå vekt)
60 g smør
5 dl fløte
2 dl kyllingkraft
salt og nykvernet sort pepper
Trøffelskum:
melk
trøffel
carrogen
sitronsaft
salt
Garnering:
kjørvel
skiver av trøffel

Fremgangsmåte

  1. Olivenoljeposjert ørret:
  2. Ørret fileteres. Legg ørret i saltlake (1 dl salt og en liter vann) i ca 15 minutter. Ta fisken opp og legg den i olivenolje og posjer fisken ved 45 grader i ca 20 minutter.
  3. Potetkrem:
  4. Poteter skrelles og kokes møre i vann, tilsett potetene i en blender sammen med fløte, smør, spinat og litt kyllingkraft, smak til med salt.
  5. Trøffelskum:
  6. Kok opp melk sammen med trøffel, smak til med sitronsaft og salt, siles og skummes opp, tilsett carrogen og legg skummet på fisken.

Garneres med kjørvel og skivet trøffel.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her