- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
- Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
- Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
- Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
- Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
- Ha røren over i en form, 24 cm i diameter eller en liten langpanne, 20x30 cm.
- Riv marsipanen grovt og strø over deigen.
- Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Trykk de gjerne litt ned i deigen.
- Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
- Stekes på nederste rille i forvarmet ovn (175 grader) i ca 50 minutter.
- Server lun/varm eplekake med is eller krem. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering.