Del kyllingen/høna i fire deler og skjær bort synlig fett. Hvis innmaten følger med, tar du vare på den.
Varm en stekepanne og rist krydderene under stadig omrøring. Hell ut av pannen. Varm 2 ss smør i den samme pannen og brun kyllingen/høna på begge sider og sett til side.
Hell av mesteparten av stekefettet og fres hvitløk, løk, selleri og gulrot i den samme pannen til det er blankt.
Tilsett krydderblanding, kylling/hønsedelene og vann/buljong. La småkoke i 30 minutter. Ta opp kylling/hønsedelene og sett til lett avkjøling. Tilsett ris og kok videre I 15 minutter. Fjern eventuelt overflødig fett.
I mellomtiden løsner du kylling- eller hønsekjøttet fra skroget og skinnet og skjærer det opp i pene biter. Tilsett kjøtt samt eplebiter, yoghurt og kokosmelk i kraften. La trekke videre i 10 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Dryss over persille og mandelspon før servering. Nytes sammen med godt brød, gjerne naan.
Hønsekraften:
Del høna i fire. Fjern synlig fett. Legg i en gryte med grønnsakene. Hell på vannet og kok opp. Skum av. Tilsett laurbærblad og krydder.
Skru ned varmen og la småkoke i 1 ½ time. Sil kraften ved å legge en ren kjøkkenhåndduk i et dørslag.
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig