- Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
- Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne og hakk dem i biter. Du kan også spare på litt større flak til servering.
- Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 grader. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5-10 min eller til fisken har en kjernetemperatur på 55-60 grader.
- Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.
- Kremet fennikel:
Fres grønnsaken i smør i en gryte. Tilsett vin og kok til den er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 min. Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet, ca. 10 min.
Servering:
Server den melkeposjerte skreien med kremet fennikel og et dryss sprø spekeskinke.
Tips:
Posjert i melk blir skreien enda hvitere og fastere i fisken. Den milde og gode smaken kommer dermed mer fram.