Marinert breiflabb
Aperitif

Marinert breiflabb

Breiflabb er en av de beste fiskene å grille. Denne oppskriften gir deg fritt spillerom også til å blande med andre fiske- og skalldyrsorter.

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til marinaden. Skjær fisken i terninger ca 3 x 3 cm og legg disse i marinaden ½ time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken. 

Tre den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris, brød og salat.

Tips 1: Bland gjerne flere typer fisk og skalldyr, som laks, torsk, kamskjell og/eller reker.

Tips 2: Denne retten kan også lages i ovnen. Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og hell marinaden på. Sett formen i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.

Breiflabb er en fast og fin fisk som passer yppelig når du skal invitere venner på besøk. Stek breiflabben og server den med soltørket tomat og blomkålkrem.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her