Denne oppskriften er fra Roma. Den er svært fyldig og passer som forrett eller som lunsj eller kveldsmat servert med italiensk brød.
Legg krabbekjøttet i en morter og støt det til en grov masse. Har du ikke morter, kan du bruke en solid bolle og en potetstappemoser. Sett til side.
Varm 2 ss av oljen i en stor kjele. Ha i persille og hvitløk med salt og pepper etter smak, og stek et par minutter til hvitløken begynner å bli brun.
Tilsett tomater, krabbekjøtt og vin, legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter mens du rører av og til.
I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken, slår av vannet når den er al dente, og beholder litt av kokevannet.
Ha pastaen tilbake i den rene kjelen, ha i resten av oljen og bland raskt over middels varme.
Ha i tomat- og krabbeblandingen og bland igjen. Tilsett litt kokevann hvis du synes det er nødvendig. Smak til med krydder.
Serveres rykende varmt i oppvarmede skåler, drysset med persille.
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig