Linguine med krabbe Linguine al Granchio

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er fra Roma. Den er svært fyldig og passer som forrett eller som lunsj eller kveldsmat servert med italiensk brød.

Legg krabbekjøttet i en morter og støt det til en grov masse. Har du ikke morter, kan du bruke en solid bolle og en potetstappemoser. Sett til side.

Varm 2 ss av oljen i en stor kjele. Ha i persille og hvitløk med salt og pepper etter smak, og stek et par minutter til hvitløken begynner å bli brun.

Tilsett tomater, krabbekjøtt og vin, legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken, slår av vannet når den er al dente, og beholder litt av kokevannet.

Ha pastaen tilbake i den rene kjelen, ha i resten av oljen og bland raskt over middels varme.

Ha i tomat- og krabbeblandingen og bland igjen. Tilsett litt kokevann hvis du synes det er nødvendig. Smak til med krydder.

Serveres rykende varmt i oppvarmede skåler, drysset med persille.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her