Lammestek (leirgryte)

Ingredienser
2 kg lammestek
4 fedd hvitløk
8 kvaster rosmarin
salt og pepper
2,5 dl rødvin
4 ss smør
3 ss hvetemel
rips- eller peppermyntegele til servering

Fremgangsmåte

Lag små dype kutt i kjøttet. Skjær hvert hvitløkfedd i 2-4 på langs, og stikk dem inn i snittene i kjøttet. Gjør det samme med rosmarinen. Legg kjøttet i den fuktige leirgryten og bruk rikelig med salt og pepper. Legg lokket på gryten og sett den i kald ovn.
220 grader - 1 time

Varm opp vinen i en liten gryte, ikke kok, og hell den over kjøttet. La stå videre med lokk i 30 min. Hell 5 dl varmt vann rundt lammet, og la stå videre med lokk i 40-50 min.

Imens blander du smør og mel til en krem. Legg kjøttet på et fat, dekk med folie og sett til side. Sil kokesjyen i en gryte og kok opp. La småkoke mens du har smørblandingen i litt etter litt under visping. La småkoke i 3 min under visping til den tykner. Smak til med salt og pepper. Skjær opp kjøttet og server med sesongens grønnsaker, saus og rips-eller peppermyntegele

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her