Gni store terninger av renskåret lammekjøtt fra låret med hvitløk. Hell over godt med olivenolje og sauter i 10 minutter til kjøttet skinner. Hell over vineddik samt litt brunt sukker. Kok i 30 minutter, tilsett grønne oliven som i denne retten fungerer som grønnsak. Lag en sursøt saus av vineddik, honning og sitron. Ha i gryta, kok videre i 20 minutter. Smak til med sitron eller honning hvis sausen ikke er riktig balansert. Tilsett en rosmarinkvist, legg på lokk og la trekke i 10 minutter.
Litt om retten:
Dette er ingen tradisjonell rett men en som den kretenske kokken Lambraki har komponert ut fra at disse sprø og bitre grønne olivenene (cracked olives) brukes mye i matlaging på Kreta, og ikke bare som snack. Grønne oliven, små blekksprut og sitron er en veldig vanlig kombinasjon.
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig