Lammegryte med grønne erter Kheema Mutter
Foto: Ashwin PK, Rahul Vellithodi

Lammegryte med grønne erter Kheema Mutter

Kheema Mutter er en pakistansk spesialitet. Kjøttrettene lages med kjøttdeig og erter og deilige, eksotiske smaker av ingefær, korianderfrø, chili, muskat og spisskummen.

Fremgangsmåte

  1. Varm en kadai eller wok og ha i sukker. La det smelte til karamell, tilsett så olje.
  2. Når oljen er varm, tilsett pepper og stjerneanis og stek 1 minutt.
  3. Ha i løk og stek den gyllen. Ha i ingefær og hvitløk.
  4. Rør et par ganger, ha i tomatpuré og kok til oljen skiller seg.
  5. Tilsett lammekjøtt, erter, malte krydder og salt.
  6. Dekk til og la det koke på svak varme til kjøttet er ferdig.

Tips:
Du kan bruke grønne bønner i stedet for erter.

Serveres rykende varm med dryss av korianderblader.

Kheema mutter er spesielt populær i Punjab og Sindhi. Serveres med ris, roti eller til og med pasta.

Denne oppskriften har også røtter i sindhi-kulturen

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her