Lam korma indisk
Apéritif

Lam korma indisk

Kormaretter kan være svært sterke, men denne er mild med en fin fløtesmak.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger.
  2. Smelt smøret eller oljen i en stor steikepanne og fres ingefær, chili, løken og hvitløken til den blir blank og myk. Tilsett alle krydrene og fres videre i ett minutt.
  3. Tilsett kjøttet og rør rundt mens det steikes slik at krydderet blir godt blandet med kjøttet og at kjøttet blir pent brunt.
  4. Rør inn yoghurt og salt. Legg på lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. La det koke i ca. 1 ½ time. Tilsett sitronsaft og cashewnøttene og la koke videre i 10-15 minutter.

Server med et dryss av frisk koriander samt basmatiris og naanbrød som du får kjøpt nybakt i mange butikker, eller de krydrete variantene som kommer som halvstekt. Grønnsaker er også godt til som smørdampet broccoli.

Mange supre oppskrifter med lam finner du her

Har du lyst til å lage en annen indisk rett så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her