- Laksespydene: Varm opp grillen.
- Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.
- Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.
- Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.
- Tzaziki: Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.
- Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.
- Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.
- Gresk salat: Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
- Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.
- Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.
- Tips: Hvis du ikke får tak i ekte gresk yoghurt kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter