Kyllingfilet med reker og hvitløk

Fremgangsmåte

Rens rekene først. Kok risen i 6 dl vann med litt olivenolje og salt. 
 
Del opp broccolien i serveringsstykker, kokes/ dampes med litt salt og smør i vannet. Kyllingfilet krydres og stekes etter eget ønske. Ta ut kyllingen og legg i aluminiumsfolie mens du lager sausen for å holde på varmen og for at saften trekker inn i kyllingen igjen og du får en saftig filet.
 
Saus
Bruk samme stekepanne, ikke vask den, bruk mye olje ca 1,5 - 2 dl, ha i reker og hakket hvitløk (mengde etter ønske). Viktig: dette skal bare varmes - rekene blir seige hvis de ligger for lenge. Tilsett karri etter ønske.
 
Legg opp ris og broccoli sammen med kyllingen. Ha sausen over risen. Pynt med hakket persille.
 
Tips #1: Lag et langsgående snitt i fileten, fyll med strimlet sterk chili.
Tips #2: Lag strimler av kyllingen, og stek sammen med champignon.
Tips #3: Rør inn ½ finhakket paprika i risen når den er ferdigkokt. Setter fin farge og smak på risen.

Sendt inn av Rune Tilrem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her