Kyllingbryst med appelsin og estragon

Ingredienser

6-8 porsjoner
6-8 kyllingbrystfileter
salt
hvit pepper
2 ss hakket frisk estragon
smør til steking
Appelsinsaus
6-8 porsjoner
2 sjalottløk
2 ss smør
3 dl hønsekraft eller -buljong
5 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 ss maisenna
2 ss hakket frisk estragon
salt
Osterösti
6-8 porsjoner
16-20 poteter
6 dl revet ost
2 1/2 ts salt
1 1/2 ts hvit pepper
olje til steking

Fremgangsmåte

Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 2-3 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og osterösti.
Appelsinsaus
Finhakk løk og surr den i smør til den blir blank. Hell på kraft og appelsinjuice og la det koke litt inn. Jevn sausen med maisenna. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.
 
Osterösti
Skrell potetene og grovriv dem på et rivjern eller i en matprosessor. Bland inn revet ost, salt og pepper. Form massen til kaker. Varm olje i en panne og stek röstiene brune på begge sider til de er gjennomstekte.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her