Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk
Foto: Istock

Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk

Denne retten er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Krydderstekt ørret:
ørret
cummin
nykvernet sort pepper
salt
olje til steking

Hvite bønner:
70 g tørka hvite bønner
1 ½   liter kyllingkraft
½ gulrot
½ sellerirot
1 løk
4 skiver bacon
6 knaskegulrot
1-1½ dl extra virgin olivenolje
litt sjøgress og karse
6 artisjokk

Artisjokk:
6 miniartisjokk
1 dl olivenolje
saft fra 2 sitroner
4 dl vann
1½ ts salt
1 ts hel sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Krydderstekt ørret:
  2. Ørret fileteres og kuttes i fine jevne stykker, stekes på en side med litt salt, pepper og cummin.
  3. Hvite bønner:
  4. Hvite bønner legges i vann i 24 timer som du så heller av og skyller bønnene godt.
  5. Kok bønnene møre i kyllingkraft, bacon og grønnsakene som er kuttet i grove terninger. Ta bort grønnsaker og bacon når bønnene er møre.
  6. Sil av bønnene og reduser ned kyllingkraften, tilsett olje, terninger av knaskegulrøtter og bønnene la dette koke opp slik at mye av den konsentrerte smaken samler seg rundt bønnene.
  7. Smak til med salt og pepper og tilsett blansjert sjøgress, karse og kokt artisjokk.
  8. Artisjokk:
  9. Artisjokker renses med kniv og kokes møre med lokk, avkjøles og renses, deles opp og oppbevares i silt lake fra artisjokk.
    Rett før servering tas litt extra virgin olivenolje på.

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her