Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk
Foto: Istock

Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk

Denne retten er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Krydderstekt ørret:
ørret
cummin
nykvernet sort pepper
salt
olje til steking

Hvite bønner:
70 g tørka hvite bønner
1 ½   liter kyllingkraft
½ gulrot
½ sellerirot
1 løk
4 skiver bacon
6 knaskegulrot
1-1½ dl extra virgin olivenolje
litt sjøgress og karse
6 artisjokk

Artisjokk:
6 miniartisjokk
1 dl olivenolje
saft fra 2 sitroner
4 dl vann
1½ ts salt
1 ts hel sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Krydderstekt ørret:
  2. Ørret fileteres og kuttes i fine jevne stykker, stekes på en side med litt salt, pepper og cummin.
  3. Hvite bønner:
  4. Hvite bønner legges i vann i 24 timer som du så heller av og skyller bønnene godt.
  5. Kok bønnene møre i kyllingkraft, bacon og grønnsakene som er kuttet i grove terninger. Ta bort grønnsaker og bacon når bønnene er møre.
  6. Sil av bønnene og reduser ned kyllingkraften, tilsett olje, terninger av knaskegulrøtter og bønnene la dette koke opp slik at mye av den konsentrerte smaken samler seg rundt bønnene.
  7. Smak til med salt og pepper og tilsett blansjert sjøgress, karse og kokt artisjokk.
  8. Artisjokk:
  9. Artisjokker renses med kniv og kokes møre med lokk, avkjøles og renses, deles opp og oppbevares i silt lake fra artisjokk.
    Rett før servering tas litt extra virgin olivenolje på.

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her