Krydderkake med gresskar

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og pisk godt. Kjør gresskar til puré med stavmikser. Bland med skummet surmelk og vaniljesukker. Bland melet med krydderne og tilsett i smør- og sukkerblandingen porsjonsvis mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt has gresskar- og surmelkblandingen i og deigen helles i en stor kakeform. Stek ved 170 grader i 1 time. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en trepinne nedi. Hvis pinnen er helt tørr, er kaken stekt. Ta ut av ovnen og avkjøl. Dryss melis over eller smør et lag med Philadelphiakrem på toppen og i midten

Philadelphiakremen:
Bland ost, smør, appelsinjuice og gresskarpuré godt. Tilsett melis mens du rører godt. Del kaken i to og smør kremen i  midten og på toppen. Pynten må selvsagt stå i stil med anledningen. Du kan klippe sjablonger av dødninghoder eller lignende og legge forsiktig over mens du finsikter farget melis eller finrevet mørk sjokolade over.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her