- Dekk en kakeform med bakepapir.
- Varm brunt sukker og smør i en liten kjele til alt har smeltet.
- Hell over i formen og fordel utover, men ikke helt ut i kanten.
- Vask alle klementinene godt.
- Riv litt av skallet av en klementin og skjær resten i tynne skiver.
- Legg skivene tett i tett i bunnen av formen.
- Sikt sammen mel, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle.
- Bland smeltet smør og olje med sukker i en miksmaster og rør inn ett egg av gangen.
- Brett inn melblandingen og rør inn kulturmelk litt etter litt og annenhver gang. Rør jevnt mellom hver gang.
- Tilsett klementinskall. Rør jevnt.
- Hell deigen forsiktig over klementinskivene slik at de blir liggende nederst.
- Stek i 40-50 minutter ved 175 grader.
- La kaken avkjøle seg minst 15 minutter før du løsner den fra formen.
Du kan også prøve denne oppnedkake-oppskriften
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig