Smelt 3 ss smør i en støpejernsgryte over medium varme. Tilsett olivenolje og løk, og stek løken myk under omrøring, ca 15 minutter. Tilsett salt, pepper og sukker og stek videre til løken er karamellisert og har en dyp gyllenbrun farge. Rør i blant, og skru ned varmen om løken brunes for fort. Dette vil ta ca 45 minutter.
Tilsett vin, skru opp varmen og kok ut nesten all vinen, ca 8 minutter.
Bind timianstilker og laubærblader sammen med hyssing. Tilsett oksekraft og krydderkvasten, kok opp, skru ned varmen, og la småkoke i 20-30 minutter. Ha suppen av varmen og rør inn de resterende 2ss med smør. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og vin.
Skru stekeovnen på 250C med grillfunksjon.
Rist brødskivene i brødrister eller ovn og gni hvitløk på den ene siden av hver skive.
Ha 1/2 ts sherry i hver ildfaste suppeskål, fordel suppen over og topp med en skive fransk landbrød. Strø på revet ost og gratiner i ovnen ved 250 grader til osten er boblende gyllen.