Klassisk bacalao
Foto: Astrid Hals

Klassisk bacalao

I mangel av fersk fisk, gjør klippfisk jobben mer enn godt nok. Prøv denne klassiske oppskriften på bacalao. Flere andre forslag til oppskrifter følger også med.

Fremgangsmåte

Rens klippfisk for skinn og ben, og skjær den i biter på 3-4 centimeter.

Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili. Varm opp oljen i en kasserolle.

Legg et lag løk i bunnen først og legg så lagvis klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater i kasserollen.

Rør ut tomatpureen i litt vann og hell den i kasserollen.

Kok opp på middels varme, og la kasserollen småkoke på svak varme en drøy time, gjerne lenger. Rist kasserollen lett (slik at det ikke setter seg i bunnen) på platen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Ha gjerne i stenfrie oliven rett før servering. Serveres med godt brød ved siden av.

Flere varianter av bacalao

Tips: Du kan finne ferdig utvannet klippfisk i butikken, men hvis du skal vanne den ut selv bør den ligge i ett døgn hvor du skifter vannet et par ganger. Du kan gjerne ha hele bacalaogryten i ovnen på 125 grader i ca 2 timer, da er du sikker på at den ikke svir seg i bunnen.

Prøv noen av disse fiskegrytene

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her