- Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
- Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
- Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
- Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
- Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
- Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene