- 75 g smør
- 1 dl sukker
- 1 ½ ts kanel
- I stekeovnen: 225 °C, ca. 12 minutter
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, la blandingen bli fingervarm.
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Trill en pølse og del den i ca. 16 emner. Trill bollene og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
- La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Bland ingrediensene til fyllet slik at det blir kremaktig. Lag en fordypning i hver bolle. Fyll fordypningen med smørkrem.
- Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem gylne. Avkjøles på rist.