Kamskjell og kongereke med linsepuré
Foto: Mikkel Moxness

Kamskjell og kongereke med linsepuré

Fremgangsmåte

  1. Rens aspargesen og kok de i godt saltet vann til de har en god tyggemotstand (ca 3 minutter). Ha over i iskaldt vann.
  2. Kok linser slik det står på pakken. Men tilsett hakket løk og krydder. Ha i gul paprika mot slutten av tilberedningstiden.
  3. Ta de ferdig kokte linsene i en gryte og purer de med en stavmikser mens du sper med hønsebuljong og fløte.
  4. La gryten stå på svak varme mens du tilbereder kamskjell og kongereker.
  5. Rens kongereker og kamskjell. Stek kamskjellene på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden. Snu de og tilsett godt med smør og trekk stekepannen til side.
  6. Stek kongerekene på høy varme til de er dyprøde, salte og pepre.
  7. Ha godt med smør i en panne og stek opp aspargesen, salte og pepre.
  8. Legg puréen på tallerkenen. Legg på kamskjell og reker, så asparges og til slutt riv litt parmesan på toppen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sif Kvalheim Vorren, DeknepollenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her