- Kalvekoteletter:
Strø salt og pepper på kotelettene. Legg på - Stek dem i olje i panne sammen med frisk rosmarin og hvitløksfedd med skall ca. 2 minutter på hver side.
- La hvitløksfeddene steke videre ved svak varme til de blir myke.
- Du kan også pensle dem med olje og steke dem i grillpanne eller på grillen.
- La dem hvile noen minutter før servering.
- Gratinert fennikel:
Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene. - Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 6-7 minutter. Hell av vannet.
- Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett tomater kuttet i biter og la det småkoke i 5 minutter.
- Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratiner i ovnen 20 minutter på 180 °C.
- Røsti:
Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. - Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
- Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.
Tips: Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.
Mange lekre retter med koteletter finner du her