- Sett smøret på benken eller mykne det i mikrobølgeovnen. Skrell pistasjenøttene ved å gni dem mot hverandre.
- Kjør pistasjenøttene samme med de andre ingrediensene i en fooprocessor eller blender til en jevn grov blanding.
- Smak til med salt og pepper.
- Del kalkunbrystet i fire eller åtte skiver.
- Gni inn med spisskummen og paprikapulver og stek raskt i smør.
- Smak til med salt og pepper. Drypp over sitronsaft. La hvile på et lunt sted.
- Du kan også steke kalkunbryststykket helt ved 150 grader. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av tykkelse. Bruk steketermometer (maks 62 grader) for at det ikke skal blir tørt. Gni inn krydderet og pensle med mykt smør før du setter inn i ovnen. Dryss over salt og pepper samt litt sitronsaft. La hvile på kjøkkenbenken før du skjærer i det.
Server med pistasjesmøret på toppen og kokte grønnsaker ved siden eller et tilbehør som couscous med sitron og granateple.
Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for kalkun