- Søt focaccia:
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker.
-
Tilsett halvparten av melet. Tilsett smøret under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
-
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
-
La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
-
Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.
-
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.
-
La kaken etterheve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.
-
Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
-
Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær. Skjæres i ruter ved servering.
Tips: Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak.
Tips2: Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres.