- Ben ut steken (el. be slakteren gjøre det) og skjær bort alt overflødig fett.
- Kjør olje, pepper, rosmarin, timian, hvitløk, pinjekjerner, einebær og salt i en hurtigmikser til en puré.
- Smør denne puréen på svinefileten og legg fileten midt inne i lammesteken.
- Surr sammen steken med hyssing, og smør steken inn med sitronsaft og Jägermeister.
- Tilsett mer sitronsaft og/el. Jägermeister dersom det trengs for å dekke steken.
- Legg steken i en bolle og dekk til. Snu på steken av og til slik at alt blir jevnt marinert. Den kan fint stå over natten i kjøleskapet.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader. Sett steken i ovnen og stek den i ca. 1 time per kilo kjøtt - bruke steketermometer - til den har nådd en kjernetemperatur på 64 grader for rosa (76 grader er gjennomstekt). Bruk gjerne stekepose. Sjyen skal du bruke til sausen.
- La steken hvile i 15 min. før den skjæres opp i tynne skiver.
- Kok ut langpannen (el. bruk kraften fra stekeposen) og bruk den som sjy el. bruk den i sausen.