Tilberedes på kjøkken og nede ved båtnaustet:
Grønnsakene kuttes opp på kjøkkenet, og fylles i en liten plastpose.
Fisken hentes rett fra garnet, legges i gryten og kokes over gassvarme nede ved sjøen i ferskvann.
Fisken kokes til den går i stykker og siles deretter igjennom et finmasket klede. Da får vi klar fiskesuppe, dvs. kraft.
Fyll så grønnsakene i kraften.
Når grønnsakene nesten er ferdigkokte, has fiskestykkene opp i suppen.
Man tar så og snitter opp litt blæretang og har i, sammen med nyplukkede ferske blåskjell.
Serveres med øl/ hvitvin. Ha en god bryggefest!
Tips: Hva med å plukke noen gråsvarte strandsnegler fra fjellet i fjæra? Dette er godt, våger du!
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig