Janssons Frestelse
Christina Vikre

Janssons Frestelse

Fremgangsmåte

Dette er den originale oppskriften på denne svenske tradisjonelle retten.

Smør en ildfast form og legg et lag poteter i bunnen, deretter hakket løk og så ansjosfileter. Repeter dette og avslutt med et lag potet på toppen.
 
Sett inn i ovnen på 150 grader og la fristelsen "svette litt" i ca 20 minutter. Ta den ut og hell over ansjoslaken og kremfløten - strø litt strøkavring på toppen.
 
Sett inn i ovnen på nytt og stek på 150 gr (gjerne varmluft) i 45 minutter. Dekk med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden dersom fristselsen blir for mørk. 
 
Denne retten kan med fordel lages dagen før. Den blir bare bedre av at smakene får satt seg.
 
Serveres tradisjonelt med halve kokte egg, syltet rødbet, og knekkebrød ved siden av.
 

Sendt inn av Christina Vikre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her