- Del kyllingen i 4 - 8 serveringsstykker. Legg bitene i en stor ildfast form eller i en langpanne.
- Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen.
- Stek ved 180°C i 45 minutter til kyllingen er stekt og gyllen på farge.
- Tips: Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.
- Auberginesalat: Legg auberginene under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet.
- Tilsett saft og kjøtt av en sitron, malte sesamfrø, salt, et dryss pepper, presset hvitløk og litt finhakket persille.
- Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.
- Tomatsaus: Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp etter kort tid, når skinnet er løst. Fjern skinnet og ta ut stilken.
- Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av kokevannet. Kok inn væsken. Bland inn finhakket paprika, paprikapulver, olje og kajennepepper. Smak til.
- Sausen serveres kald.
Serverkyllingen med auberginesalat, tomatsaus og ris.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig