- Svinefilet:
- Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 10 minutter.
- Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.
- Kok ut pannen med litt hvitvin og soyasaus for en stekesjy.
- Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i, men skjær av litt for pynt. Legg et kjøttstykke på hver leiv.
- Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn.
- Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Legg på evt pynt skåret ut av deigen.
- Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- Smørstekte grønnsaker:
- Smelt smør i en stor panne og ha grønnsakene over. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
- Servér svinefileten med stekesjy, de smørstekte grønnsakene og ovnsstekte potetbåter.
Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet