Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise
4 Roser, Harstad

Indrefilet av kalv med polentalasagne, parmesan- og Dijonhollandaise

Ingredienser
800 g kalvefilet
 
Polentalasagne:
Vann
Salt
Pepper
Salvie
Polentagryn

Kalvepaté:
500 g kalvekjøtt
200 g spekk
4 dl vann eller kraft
2 sjalottløker
2 fedd hvitløk
Sherryeddik

Parmesan- og Dijonhollandaise:
2 eggeplommer
2 dl hvitvin
2 ss parmesan
1 ss grov Dijhon-sennep
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Polentalasagne:
Kok opp vann med salt, pepper og salvie. Ha i polentagryn og følg anvisningen på pakken. Hell polentaen over på et stekebrett i 3 mm tykkelse.

Smør over kalvepaté i ca 3 mm tykkelse. Del kaken i 2 og legg det ene laget over den andre.  Gjenta dette til du har den høyden du ønsker på lasagnen.

Kalvepaté:
Stek løk og hvitløk i en kjele med litt olje. Ha i kalvekjøtt og spekk kuttet i terninger. Ha på kalvekraft eller vann og la det småkoke i 3 timer. Smak til med salt og pepper. Sil så av halvparten av vesken før den kjøres i en hurtigmikser til fin patékonsistens.
Parmesan- og Dijonhollandaise:
Lag en hollandaise av eggeplommer og hvitvin (eller reduksjon). Ha i revet parmesan og grov Dijon-sennep. Smak til sausen med salt og pepper. 
 
Brun kalvefileten på høy varme i pannen slik at den får en fin stekeskorpe, legg den på et ildfast fat og stek den videre i ovn på 160 grader i ca 8 minutter. Ta fileten ut av ovnen og la den hvile under aluminiumsfolie i ca 10 minutter før du trancherer den i tykke gode skiver.
 
Servér kalvefileten med et assortement av friske grønnsaker slik som aspargesbønner og cherrytomater.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her