Skrell eplene og kutt dem i 1 cm terninger. Finhakk sjalottløken, chilien og mynten.
Fres blandingen forsiktig i smøret uten at den tar farge. Tilsett honning, sitronsaft, salt og hvitpepper.
La blandingen småkoke til epleterningen begynner å mose seg. Ta gryten av varmen.
Puss svinefileten, salte og pepre, og brun den i panne til den får pen farge.
Skjær en 2 cm dyp lomme på langs av fileten og fyll blandingen oppi. Overskuddet legges rundt fileten.
Sett i ovnen ved 175 grader og la stå i 15-20 minutter.
Server med stekte poteter i tynne skiver eller ovnsstekte rotgrønnsaker.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Rune Brand