- Pizzadeig: Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel.
- Elt sammen deigen og la den heve i ca.½ time til den når dobbel størrelse.
- Kjevle ut pizzadeigen til to tynne pizzabunner på bakepapir eller smurte stekebrett.
- Hvit pizzasaus: Rør sammen ingrediensene.
- Bre utover de to bunnene.
- Del mozzarella i små terninger.
- Fordel den oppdelte mozzarellaen på toppen.
- Dryss over den finrevne osten.
- Pizzafyll: Stek sjampinjong skåret i skiver raskt i panne med litt olje.
- La artisjokkhjertene og olivenene dryppe av laken.
- Fyllet skal legges på hver sin fjerdedel: en med kjøttpåleggskivene, en med stekte sjampinjongskiver, en med hermetiske artisjokkhjerter og en med svart oliven.
- Sett pizzaen nederst i stekeovnen ved 230 °C (eller høyere) og pizzafunksjon.
- Stek i 8-10 minutter til bunnen er sprø og osten har smeltet.
- Klipp gjerne over litt frisk oregano eller basilikum ved servering.
Tips: Om du bruker steinplate (eller en av metall), skal den varmes opp sammen med ovnen i ca 15 minutter før pizzaen settes inn.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Slik lager du pizzadeigen selv