- Ha alle ingredienser unntatt smør, rømme og solbær i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter eller til deigen er smidig og slipper kantene.
- Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving.
- Dekk med plastfolie, sett den lunt, og la den heve til dobbel størrelse.
- Del deigen i 20 boller på ca. 120 g. Sett dem på melet underlag, dekk med plast, og la dem heve i ca. 30 minutter.
- Kjevle hver bolle til ca. 15 cm i diameter.
- Legg dem på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbel størrelse.
- Pensle bollene med sammenvispet egg, legg 1 ss rømme eller crème fraîche på midten, og legg på 2 ss solbær.
- Strø på 1 ts sukker på toppen av bærene.
- Stek bollene ved 180-200 grader i 10-15 minutter.
Tips:
Bærene kan gjerne være fryste. Det smaker også godt med bringebær, halve druer eller plommer i båter. Ikke bare ser det fint ut, det smaker helt fantastisk også.
Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom av John Rørdam blel Beste norske kokebok 2009.