hjemmelaget iskrem, grunnoppskrift

Ingredienser
16 stk eggeplomme
3 dl vann
0,5 kg sukker
1 stk vaniljestang
2 l fløte

Fremgangsmåte

Pisk fløten nesten stiv - den skal ikke bli helt fast - og sett den kaldt.

Kok opp vann og sukker med vaniljestang delt i to på langs. Frøene skrapes ut, og ha i både frø og stang i sukkerlaken. Laken skal koke i ca 5 minutter, til den blir seig i konsistensen.

Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.

Bland den piskede fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott. Helle denne massen i en form og sett den på frys til den stivner, og vips så har du hjemmelaget is.

Sjokolade- og cognacis: Samme oppskrift, men til slutt vender man inn smeltet sjokolade og litt cognac.

Jordbæris: Samme oppskrift, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.

Sendt inn av bjørnar traverso

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her