- Hjemmelaget is:
Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok). - Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren.
- Julefrukt:
Hell laken fra den hermetiske frukten i en kasserolle sammen med krydderet og eventuelt litt sukker - kok opp. - Del frukten opp i passe biter og tilsett i laken, kok opp på nytt. Tilsett potetmel mens du rører og varm opp til kokepunktet. Fruktblandingen må ikke koke etter at du har tilsatt potetmelet.
- Servering:
Hvelv isen på fat ved servering, ha noe av den varme julefrukten over isen og resten av frukten serveres i en bolle ved siden av. Pynt med en sjokoladestjerne. - Sjokoladestjerne:
Sjokoladestjerner lager du ved å helle smeltet kokesjokolade i en liten plastpose, klipp et lite hull i det ene hjørnet. - Lag sjokoladestjerner eller andre mønstre på et overheadsark eller et ark aluminiumsfolie som er smurt med litt olje. Stjernene settes i fryseren noen minutter til de har stivnet.
Mange lekre desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig