Helstekt svinefilet med soppsaus
Foto: Tine

Helstekt svinefilet med soppsaus

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften på helstekt svinefilet med soppsauset bevis på. Du får også oppskriften på sausen.

Fremgangsmåte

Helstekt svinefilet:
Sett ovnen på 125 grader.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i litt smør i en stekepanne.

Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten.

Sett fileten inn i ovnen og bak til kjernetemperaturen er 70 grader, da er kjøttet perfekt saftig og har en svakt rosa kjerne.

Ønsker du fileten helt gjennomstekt venter du til termometeret viser 76 grader.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Temperaturen øker et par grader mens kjøttet hviler, så det kan være lurt å ta det ut lit før det når perfekt temperatur.

Soppsaus:
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong i skiver eller båter.

Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn crème fraîche og soyasaus og smak til med salt og pepper. La det koke et par minutter.

Er sausen for tykk sper du med litt melk eller vann.

Ved servering:
Skjær kjøttet i skiver og server med skiver av rødløk, aspargesbønner, ovnsbakte kløftpoteter og soppsaus til.

Dryss over hakkede urter.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her