Helstekt appelsinfylt kylling
Apéritif

Helstekt appelsinfylt kylling

Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen. Denne appelsinfylte kyllingen er ikke noe unntak. Følg oppskriften så får du smake det.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn kyllingen med en halv sitron.
  2. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.
  3. Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.
  4. Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.
  5. Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.
  6. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.
  7. Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.
  8. Ta ut appelsinen.

Legg opp kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta ved siden av.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her