Pensle fileten med olje og gni den inn med salt og pepper. Har du mulighet til å regulere varmen på grillen er det det beste.
Grill fileten først på sterk varme slik at porene i kjøttet lukkes og du får en pen bruning. Skru ned varmen, evt. flytt fileten over på svakere varme.
Steketiden er avhengig av hvor godt du vil ha fileten stekt. Etter 10-15 minutter er den rosa, etter 15 - 20 minutter er den gjennomstekt.
Ikke la fileten ligge for lenge, da blir den tørr. Indrefilet av svin kan godt serveres med svak rosa kjerne.
Grillsausen:
Ha kryddermiksen i en kasserolle. Skru opp varmen og tilsett bacon. La det surre til baconet har fått en fin og gyllen brunfarge.
Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. La det småkoke til sausen har tyknet noe og alle smakene har kommet fram.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig