- Begynn med å klargjøre sjømaten. Børst blåskjell godt og skyll. Riv bort 'skjegget' (byssustrådene). Legg dem i en varm, rustfri kjele. Legg på lokk og la kjelen stå på varmen ca. 5 minutter. Blåskjellene er ferdige når de har åpnet seg. Kast skjell som ikke er åpne.
- Skjær fisken i serveringsstykker. Damp fisken i en kjele med saltet vann, tilsatt sitron og grovhakket sjalottløk.
- Rens grønnsakene og skjær dem smått opp. Forvell dem og la dem trekke videre i vann med smør.
- Lag en jevning av med smør og mel. Tilsett hvitvin og fløte og la sausen få koke fem minutter (evt. safran). Visp inn smør i klatter. Smak godt til.
- Fordel fisken i varme, dype tallerkener eller et stort, dypt fat. Legg på avrente, varme grønnsaker og blåskjell. Fordel sausen over. Plasser sjøkreps/reker pent og ha på raust med dill før servering. Ha mandelpoteter til.