Start med å riste og male spisskummenfrø, sennepsfrø, bukkehornkløverfrø, chilipulver og gurkemeie til masala.
Varm olje og ha i løk. Stek den gyllen. Ha i masala, ingefær, hvitløk og reker og stek godt. Ha i litt vann og la trekke til rekene er rosa.
Ha i kokumfrukt, en klype salt, kokosmasse og tilstrekkelig vann til at det blir en tykk saus. La trekke i 3 minutter uten å koke. Serveres varm med ris.
PS. Kokumfruktskallet spises ikke, men bidrar med syrlighet.
Tips: Får du ikke tak i kokumfrukt, kan du bruke lime- eller sitronskall som får trekke med på samme måte. Eller bare smake til med sitron/lime eller eddik.
Prøv disse utrolig gode gryterettene
Her er en guide og veldig mange gode oppskrifter på gryeretter
Mange spennende oppskrifter på indisk mat finner du her
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig