Vannet lunkes til 37 C og helles i en bolle. Tilsett det grove rugmelet, smuldre gjær, salt, sukker og margarin. Deigen eltes smidig. Skrap ned fra kantene, strø mel over og la deigen få hvile i ca 10 min. Ha deigen på melet bakebord, og elt inn det fine rugmelet. Kjevle ut deigen tynt med en riflet kjevle til en stor leiv, og stikk ut runde kaker som er ca 20 cm i diameter. Bruker du glatt kjevle, må deigen prikkes med en gaffel. Stikk ut et hull i midten.
Bak ut alle kakene på en gang, og la dem ligge i rad på et bord. Legges på stekeplater og stekes i forvarmet ovn på 275 C i ca 8 - 10 min. Sett inn 2 plater av gangen. Når kakene på den øverste platen har blitt svakt lysebrune, bytt plass med nederste plate, og la stå til de er blitt harde og tørre.
Brødet skal oppbevares tørt, gjerne i stekeovnens varmeskap.