- Pass på at alle ingrediensene er iskalde.
- Rens sildefiletene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter.
- Mal filetene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt.
- Rør inn de tørre ingrediensene.
- Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom.
- Form deigen til flate kaker som stekes i margarin til de er gyllenbrune.
Tips:
Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme.
Sildekaker serveres med kokte småpoteter, stekt løk og råkostsalat. Eller på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og coleslaw.
Se våre andre oppskrifter med sild
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig