- Ta av de grønne toppene på fennikelen og hakk dem. Bland dem med olje, sitron, salt og pepper til en marinade.
- Legg fisken i marinaden og sett fatet/ formen i kjøleskap minst 1 time. Snu fisken et par ganger underveis.
- Skjær fennikelen i båter, pensle godt med olivenolje og legg dem på oljet grillrist på varm grill eller stek dem i olje i panne (eller ildfast form i ovnen). Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
- Ta fisken ut av marinaden og legg den på grillen eller i pannen med skinnsiden ned (hvis du bruker filet med skinn).
- La fisken bli nesten gjennomstekt før du snur den. Stopp før proteinene (hvit saft) begynner å piple ut. Noen foretrekker å grille fisken (med skinn) bare på den ene siden.
- Server fisken med fennikel og nykokt pasta. Ha gjerne rester av marinaden over pastaen. Husk sitronbåter og godt brød ved siden av.
Her finner du mange deilige retter med laks
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig