Kjøp laksefileter med skinnet på. Skrap skinnet godt for skjell.
Skyll og tørk fisken og dryss den lett med salt og pepper. Pensle den med olje.
Brekk av den nederste trene delen av aspargesstilkene. Pensle dem med olje.
Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt.
Snu fisken og stek den 1-2 minutter på den andre siden.
Stek aspargesen i ca. 2 minutter. Om du bruker grønne bønner, holder det med 1 minutt.
Smak til sausen med sitronsaft og rør inn sitronskall og basilikum.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig