Start med å beine ut kyllinglårene og skjær opp i passe biter som kan tres på grillspyd.
Legg grillspydene i vann om de er av tre.
Marinade/saus:
Skrell og skjær 5 cm ingefær i tynne skiver. Bland brunt sukker, risvin, soyasaus, riseddik og ingefær i en liten kjele.
Ta ut en 1,25 dl fra kjelen og mariner kyllingen i en liten plastpose. Marineres i 1-2 timer i kjøleskap. La resten av marinaden putre til det blir en tynn sirup. Sett til side.
Grillspyd:
Skjær sitronene i skiver. Tre den marinerte kyllingen på grillspyd med sitronskiver mellom hver bit.
Grill over høy varme, pensle med sirupsmarinaden og snu spydene av og til, inntil de er godt karamelliserte og gjennomstekte.
Legg spydene på en tallerken og dryss revet sitronskall, kuttet gressløk og sesamfrø over. Server resten av marinaden ved siden av.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig