- Splitt opp fisken helt ned til sporen og ta ut ryggbenet uten å skjære ut filetene.
- Legg fisken flatt ut med skinnsiden ned og dryss på en blanding av salt, sukker, pepper og dill.
- Legg på et lett press og la fisken stå i kjøleskap i ett døgn.
- Skrap av krydderblandingen, pensle fisken med olje.
- Tilbehør:
- Skjær paprikaene i brede strimler.
- Skjær fennikelen i tykke skiver langsetter.
- Pensle grønnsakene med olje.
- Grill: Legg grønnsakene i en dobbel grillrist sammen med ishavsrøya.
- Stek det hele på grill til fisk og grønsaker gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte.
- Grillpanne: Stek først grønnsaker, deretter fisken.
- Server rømme eller kesam med hakkede urter i til fisk og grønnsaker.
Mange andre deilige retter med ishavsrøye