Gresskarsuppe med basilikum
Apéritif

Gresskarsuppe med basilikum

Gresskarsuppe hører høsten til. Prøv denne nydelige varianten.

Fremgangsmåte

Hvis du skal bruke gresskaret til halloweenmaske, må du skjære ut et hull i bunnen og skrape/skjære ut kjøttet den veien. Hvis du skal bruke det til å servere suppen i, må du kutte av toppen (hvor stilken sitter) og grave deg ned i gresskaret derfra. Du får også kjøpt gresskar i skiver enkelte steder hvis du ikke skulle ønske et helt.

Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, og skjær det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg på lokk og la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre. Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjør deretter til puré i en food processor.

Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grønne på purren.

Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremfløte eller crème fraîche.

Dryss over gresskarfrø som du har ristet i tørr panne og server sammen med godt brød og litt salt eller røkt kjøtt eller fisk til, som røkt laks, westfaler-, serrano- eller parmaskinke. Hvis du skal bruke gresskaret til å servere suppen i, bør du doble oppskriften.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her