Greske julekaker med mandler (Kourabiethes) (Hellas)

Fremgangsmåte

Rist mandlene i tørr stekepanne til de er tørre og så vidt begynner å få farge. Avkjøl og hakk dem grovt. Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggeplommene, én om gangen. Tilsett konjakk, vanilje og hakkede mandler. Tilsett siktet hvetemel blandet med bakepulver og arbeid raskt sammen til en deig. Deigen skal være ganske fast. Tilsett mer hvetemel og nødvendig.

Kjevle ut deigen på kaldt, melet bakebord til 1/2 cm tykkelse. Stikk ut halvmåner, stjerner og lignende. Legg kakene på bakepapir eller smurt bakeplate og stek dem på midterste rille ved 190 C i 15-20 minutter til de er kremfarget. Ikke la dem bli brune. Avkjøl kakene og dynk dem med rosenvann. Legg dem på fat med siktet melis og sikt melis over dem.

Snøhvite, halvmåneformede kourabiethes dukker opp i zaharoplastia (kakebutikker) i november. De ligger utstilt i store hauger av melis overalt i ukene før jul.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett
Dagens rett

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett

Prinsefisk er nytrukket torsk i en fyldig og luftig hvit saus. Mat for kongelige, og navnet har en slik forklaring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her